Σεπ 112011
 

Με το φυτικό κεφίρ μπορούμε να φτιάξουμε μια σειρά από γαλακτοκομικές συνταγές. Σήμερα ετοιμάζουμε μια κλασσική συνταγή, την οποία μπορείτε να διαμορφώσετε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας.

Θα χρειαστούμε 2 λίτρα κεφίρ και 4 καυτερές πιπεριές.

Βάζουμε το κεφίρ να πάρει μια βράση:

Μόλις βράσει για λίγο, βλέπουμε ότι διαχωρίζεται το υγρό του κεφίρ από τη στέρεη μάζα. Ετοιμάζουμε τουλουπάνι για να σουρώσουμε το βρασμένο μας κεφίρ. Το αφήνουμε μερικές ώρες να στραγγίξει και να κρυώσει:


Από 2 λίτρα κεφίρ βγαίνουν περίπου 270-300γρ. τυρί. Αν θέλουμε, μπορούμε να διατηρήσουμε το τυρί μας στο ψυγείο:


Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις στεγνώνουμε:


Προαιρετικά καψαλίζουμε τις πιπεριές σε φωτιά:


Αφαιρούμε προσεκτικά όλα σπόρια:


Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Βάζουμε στο μούλτι το τυρί, τις πιπεριές, λίγο αλάτι & πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο:


Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι η τυροκαυτερή μας να γίνει λεία:


Έτοιμο το μεζεδάκι μας!

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: