Απρ 192011
 

Ο πιο απλός τρόπος για να ετοιμάσουμε το τοφού μας είναι να το τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Έτσι αποκτούμε κύβους από τοφού που έχουν χάσει βάρος (έχει φύγει νερό), άρα πιο θρεπτικούς (μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης) και με μεγαλύτερο χρόνο συντήρησης (ειδικά εκτός ψυγείου).
Η γεύση και υφή γίνονται πιο πολύπλοκες: το τοφού αποκτά μια σκληρή/τραγανή κρούστα απ’ έξω και μια πιο βαθιά γεύση.
Μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη φαγητών, στη θέση κρέατος. Αντέχει πολλή κακομεταχείριση χωρίς να χάνει το σχήμα του.
Δοκιμάστε το σε σαλάτες, με ρύζι ή μακαρόνια, σε σάλτσες ή με λαχανικά.
Για καλύτερη γεύση καταναλώστε αμέσως!

Θα χρειαστούμε:

Κόβουμε το τοφού μας σε κυβάκια και το ρίχνουμε μέσα σε καυτό λάδι να τηγανιστεί:

Μετά από λίγα λεπτά βγάζουμε τα κομμάτια που έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα:

Αφήνουμε τα κομμάτια να στραγγίξουν πάνω σε σχάρα:

Δοκιμάζουμε:

Και είμαστε έτοιμοι:

  2 Σχόλια σε “Τοφού τηγανιτό”

  1. Kalispera. Tha ithela na rotiso, sto Hrakleio, pou mporo na vro na agoraso to tofu?
    Efxaristo

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: