Απρ 302011
 

Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας κλασικής τούρκικης συνταγής για μαλακούς κουραμπιέδες (lor kurabiyesi). Στην πρότυπη συνταγή χρησιμοποιείται μυζήθρα. Στη δική μας, vegan, εκδοχή χρησιμοποιούμε μαλακό φρέσκο τοφού.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό τοφουζήθρα
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 100γρ λάδι (βούτυρο στο πρότυπο)
  • 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε το τοφού με τη ζάχαρη και το ξύσμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο που λιώνει τις πατάτες για πουρέ:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο:

Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά:

Στο δεύτερο ταψί βάζουμε λίγο πετιμέζι από πάνω, για το χρώμα:

Συνολικά βγαίνουν 55 κουραμπιέδες. Αυτοί με το πετιμέζι είναι πιο μαλακοί.

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: