Απρ 142011
 

Μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα του τοφού είναι ότι μόνο του δεν έχει έντονη γεύση και μπορεί έτσι να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Στη συνταγή αυτή, με την κατάλληλη μαρινάδα, μετατρέπουμε το σκληρό τοφού σε παστουρμά, μια λιχουδιά της Καππαδοκίας.
Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 3-4 φέτες σκληρό τοφού
  • 1 κ.γ. τοματοπολτό
  • 1 κ.γ. κοφτό μοσχοσίταρο (τσιμένι) σκόνη
  • 1 κ.γ. λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα

Την έντονη και χαρακτηριστική γεύση στον παστουρμά τη δίνει το τσιμένι: όσο πιο πολύ, τόσο πιο έντονη η γεύση.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας μας. Προσοχή: δεν βάζουμε αλάτι!

Αλείφουμε τις φέτες του τοφού με το μείγμα και τις τοποθετούμε την μία πάνω από την άλλη, μέσα σε (διπλή) σακούλα τροφίμων:

Ξεχνάμε τον παστουρμά στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Πριν τον μαγειρέψουμε αφαιρούμε την περισσότερη σάλτσα από το τοφού με ένα μαχαίρι.
Λαδώνουμε με λίγο (κρητικό) ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Ψήνουμε και απ’ τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά:

Ζεσταίνουμε μια πίτα στο τηγάνι:

Ετοιμάζουμε το πιάτο μας…
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια-μπουκιές, τοποθετούμε το τοφού πάνω στην πίτα και γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκίας μας:


  Μια απάντηση σε “τοφού-παστουρμάς”

  1. Πωπώ, τρέξανε τα σάλια μου! Φαίνεται πεντανόστιμο!

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: