Απρ 282011
 

Ένα αγαπημένο ζωικής προέλευσης τυρί στην Κρήτη είναι η γλυκιά μυζήθρα. Αυτή δεν περιέχει αλάτι κι έτσι χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκά. Επίσης δεν έχει μεγάλο χρόνο ζωής.

Αν ετοιμάζουμε μόνοι μας τοφού στο σπίτι είναι πολύ εύκολο να ετοιμάσουμε φυτική μυζήθρα από σόγια.

Θα χρειαστούμε μια φόρμα για μηζύθρα:


Ακολουθούμε τη βασική συνταγή για τοφού μέχρι το βήμα 26. Τοποθετούμε τουλουπάνι μέσα στη φόρμα μας και τη γεμίζουμε με το τοφού μας. Καλύπτουμε με το τουλουπάνι και δεν τοποθετούμε βάρος πάνω στο τοφού. Απλά το αφήνουμε για μερικές ώρες να στραγγίξει τα υγρά του και τοποθετούμε στο ψυγείο ως έχει για να στραγγίξει περισσότερο.

Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο. Μια φόρμα μας δίνει πάνω από 650γρ. τοφουζήθρας!


Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: