Ιούν 122011
 

Ο τίτλος να μην σας ξεγελάει: δεν είναι εύκολο μένοντας στην πόλη να ετοιμάζεις καπνιστά προϊόντα στο σπίτι. Ίσως πιο εύστοχος τίτλος θα ήταν ψευτο-καπνιστό τοφού.

Για να ετοιμάσουμε το καπνιστό μας τοφού θα χρειαστούμε:

 

Ετοιμάζουμε ένα δυνατό τσάι με το Lapsang souchong. Το αφήνουμε με τα φύλλα μέσα μέχρι να κρυώσει και σουρώνουμε. Το τσάι αυτό θα αποτελέσει τη μαρινάδα μας.

Ρίχνουμε μέσα στο τσάι το τοφού, κομμένο σε φέτες:

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μερικές μέρες.


Το καπνιστό τοφού τρώγεται ως έχει, κρύο απ’ το ψυγείο. Μπορεί να συνοδεύσει πολλά φαγητά (όσπρια πχ) ή να μπει σε σαλάτες. Επίσης μπορεί να γίνει ντιπ, αφού το λιώσουμε με πιρούνι και προσθέσουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας!

Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε σε σχάρα στο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα:


Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: