Δεκ 292012
 
Τρούφες με χουρμάδες & καρύδια

Για το απλό γλυκάκι μας, που δεν θέλει ψήσιμο, θα χρειαστούμε: 130 γρ. καθαρισμένους χουρμάδες καλής ποιότητας 100 γρ. χυμό πορτοκάλι 6 κουταλιές κακάο ξύσμα μισού πορτοκαλιού 2 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ) μισό κουταλάκι κανέλα 50 γρ καρύδια μια πρέζα αλάτι Προετοιμασία: Στύβουμε το χυμό από ένα πορτοκάλι ή όσο χρειάζεται για να έχουμε 100 γρ. […]

Νοέ 022012
 
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Το γλυκό κουταλιού περγαμόντο γίνεται σχετικά εύκολα. Η δυσκολία είναι να βρεις καλό φρούτο. Υπάρχουν δυο είδη περγαμόντων: αυτά που μοιάζουν με κάπως μεγάλα λεμόνια και αυτά που μοιάζουν με κίτρα. Τα δεύτερα είναι τα καταλληλότερα για το γλυκό μας, επειδή ο φλοιός τους έχει πιο παχιά σάρκα. Πήρα απ’ τη λαϊκή 3 (περίπου) κιλά […]

Σεπ 282012
 
Tarte tatin

Η ταρτ τατέν (tarte tatin) είναι μια κλασσική τάρτα της γαλλικής κουζίνας που γίνεται με καραμελωμένα φρούτα (συνήθως μήλα). Είναι αρκετά απλή στην εκτέλεσή της. Αντί για το βούτυρο της συνταγής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική μαργαρίνη. Εγώ επέλεξα λάδι καρύδας, το οποίο σε θερμοκρασία δωματίου είναι σε υγρή μορφή, ενώ στο ψυγείο στερεοποιείται: Για την […]

Νοέ 012011
 
Μους σοκολάτας

Ένα απλό και απολαυστικό γλυκό είναι η μους σοκολάτας. Πιο εύκολο δεν γίνεται! Χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό silken τοφού 250 γρ.  κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια προαιρετικά ένας λοβός βανίλιας Στραγγίζουμε το όφου μας και ετοιμάζουμε το μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτας μας. Τοποθετούμε ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει:       Ανακατεύουμε […]

Απρ 302011
 
Μαλακά cookies με τοφού

Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας κλασικής τούρκικης συνταγής για μαλακούς κουραμπιέδες (lor kurabiyesi). Στην πρότυπη συνταγή χρησιμοποιείται μυζήθρα. Στη δική μας, vegan, εκδοχή χρησιμοποιούμε μαλακό φρέσκο τοφού. Υλικά: 1/2 κιλό τοφουζήθρα 1/2 κιλό αλεύρι 1/2 κιλό καστανή ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι 100γρ λάδι (βούτυρο στο πρότυπο) 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε […]

Απρ 242011
 
Το απλούστερο γλυκό του κόσμου

Το πλεονέκτημα του να ετοιμάζει κανείς σπιτικό τοφού είναι ότι μπορεί να παίξει με το πώς ακριβώς το θέλει. Η γεύση του φρέσκου τοφού δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ακολουθώντας τη βασική μας συνταγή, φτάνουμε στο βήμα 26. Αντί να αδειάσουμε το τοφού μας στη φόρμα, το βάζουμε σε πιατάκι και σερβίρουμε με πετιμέζι (ή άλλη […]