Δεκ 022015
 
Μπιφτέκια φυτρωμένης φακής

Μπιφτέκια νόστιμα, υγιεινά, φτηνά και εύκολα, από φυτρωμένες φακές. Θα χρειαστούμε: 1/2 κιλό φακές 3 μικρά κρεμμύδια 4 μικρά καρότα 4 κουταλιές ηλιόσπορους 1 μάτσο μαϊντανό 3 κουταλιές σουσάμι 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά & μπαχαρικά της αρεσκείας μας λίγο ελαιόλαδο Χρειαζόμαστε 3-4 ημέρες για φυτρώσουν οι φακές μας. Τις βάζουμε στο νερό να […]

Απρ 012015
 
Πίτα με καλαμποκάλευρο

Για μια εύκολη πίτα, η οποία μπορεί να φτιαχτεί με όλων των ειδών τα λαχανικά, θα χρειαστούμε: μισό κιλό καλαμποκάλευρο μισό έως ενάμισι κιλό λαχανικά της αρεσκείας μας (πχ πράσα, τσουκνίδες, σπανάκι, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια), είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό. ανθρακούχο νερό 500ml 1 ποτήρι λάδι 1 κουταλάκι baking powder 1 κουταλάκι ζάχαρη μισό […]

Φεβ 122015
 
Φαλάφελ

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα είναι το φαλάφελ. Πρόκειται για φαγητό της Μέσης Ανατολής που ετοιμάζεται κυρίως από ρεβύθια, ή και με κουκιά σε κάποια μέρη. Στη δική μου συνταγή χρησιμοποιώ μόνο ρεβύθια. Τα υλικά είναι λιτά, αλλά απαιτείται η χρήση μπλέντερ. Επειδή πάντοτε φτιάχνω τη συνταγή με το μάτι δεν ξέρω πόσα […]

Αυγ 302014
 
Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα

Η ακριβής δοσολογία των υλικών για τη συνταγή αυτή είναι στη διακριτική ευχέρεια του μάγειρα. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό θέλετε χωρίς να αλλάξει η ουσία της νόστιμης αυτής σαλάτας. Τα υλικά μας είναι: αμύγδαλα για το βούτυρο αμυγδάλου μακαρόνια κάπαρη πιπεριές ντομάτες κάπαρη πιπέρι, μαύρο αλάτι Το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής είναι να […]

Μαρ 302014
 
Σουτζουκάκια

Η συνταγή μας είναι απλή και νόστιμη. Θα χρειαστούμε: Για τα κεφτεδάκια:2 ποτήρια βρασμένα ρεβύθια1 ποτήρι γλουτένη1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά1/2 ποτήρι νερό4 κουταλιές σούπας λάδι2 σκελίδες σκόρδο2 κουταλάκια κύμινο1 κουταλάκι αλάτιλάδι για τηγάνισμα Για τη σάλτσα:2 μεγάλες ώριμες ντομάτες2 κουταλιές τοματοπολτό1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο5 γαρύφαλλα1 ξυλάκι κανέλα1 κουταλάκι κύμινο1 κουταλάκι ζάχαρηαλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Χτυπάμε […]

Απρ 272013
 
Σαλάτα kale

Το kale είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα στον κήπο. Σπόρους μπορείτε να βρείτε στο ebay. Τρώγεται τόσο ωμό, όσο και ψημένο. Η γεύση του είναι ανάμεσα σε λάχανο και ραπανάκι, ελαφρώς πικρή αλλά και πιπεράτη. Υπάρχουν πολλές συνταγές για σαλάτες με kale, εγώ έκανα την απλούστερη: τα έψησα στον ατμό. Αφού λοιπόν κόψουμε όσα […]

Απρ 222013
 
Mattar paneer (αρακάς με φυτικό τυρί)

Η συνταγή αυτή αποτελεί παραλλαγή ενός κλασικού ινδικού πιάτου.Υλικά:600γρ (φρέσκος) αρακάς400γρ paneer σόγιας2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια1 κομμάτι τζίντζερ4 μεσαίου μεγέθους ντομάτες1 κουταλάκι πιπέρι τριμμένο1 κουταλάκι κουρκουμάς1 κουταλάκι (καυτερή) πάπρικααλάτι Κατ’ αρχήν να εξηγήσω πώς έφτιαξα από βραδύς το paneer (φρέσκο ινδικό τυρί): έφτιαξα 4 λίτρα γάλα σόγιας. Στο φρέσκο και ζεστό γάλα σόγιας έριξα λίγο ξύδι, […]

Νοέ 022012
 
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Το γλυκό κουταλιού περγαμόντο γίνεται σχετικά εύκολα. Η δυσκολία είναι να βρεις καλό φρούτο. Υπάρχουν δυο είδη περγαμόντων: αυτά που μοιάζουν με κάπως μεγάλα λεμόνια και αυτά που μοιάζουν με κίτρα. Τα δεύτερα είναι τα καταλληλότερα για το γλυκό μας, επειδή ο φλοιός τους έχει πιο παχιά σάρκα. Πήρα απ’ τη λαϊκή 3 (περίπου) κιλά […]

Σεπ 282012
 
Tarte tatin

Η ταρτ τατέν (tarte tatin) είναι μια κλασσική τάρτα της γαλλικής κουζίνας που γίνεται με καραμελωμένα φρούτα (συνήθως μήλα). Είναι αρκετά απλή στην εκτέλεσή της. Αντί για το βούτυρο της συνταγής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική μαργαρίνη. Εγώ επέλεξα λάδι καρύδας, το οποίο σε θερμοκρασία δωματίου είναι σε υγρή μορφή, ενώ στο ψυγείο στερεοποιείται: Για την […]

Νοέ 012011
 
Μους σοκολάτας

Ένα απλό και απολαυστικό γλυκό είναι η μους σοκολάτας. Πιο εύκολο δεν γίνεται! Χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό silken τοφού 250 γρ.  κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια προαιρετικά ένας λοβός βανίλιας Στραγγίζουμε το όφου μας και ετοιμάζουμε το μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτας μας. Τοποθετούμε ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει:       Ανακατεύουμε […]