Απρ 272013
 

Το kale είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα στον κήπο. Σπόρους μπορείτε να βρείτε στο ebay. Τρώγεται τόσο ωμό, όσο και ψημένο. Η γεύση του είναι ανάμεσα σε λάχανο και ραπανάκι, ελαφρώς πικρή αλλά και πιπεράτη. Υπάρχουν πολλές συνταγές για σαλάτες με kale, εγώ έκανα την απλούστερη: τα έψησα στον ατμό.

Αφού λοιπόν κόψουμε όσα φύλλα θέλουμε από τον κήπο, τα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε χονδροειδώς:

Βάζουμε νερό να βράσει και ψήνουμε στον ατμό για 4 λεπτά. Έπειτα τα βουτάμε σε κρύο νερό για να σταματήσουμε το ψήσιμο και για να διατηρήσουμε το πράσινό τους χρώμα:

Στραγγίζουμε, αλατίζουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Είμαστε έτοιμοι!

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: