Απρ 222011
 

Μια εύκολη συνταγή με αρκετά μπαχαρικά & μυρωδικά για έντονη γεύση.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κομμάτι σκληρό τοφού (400 γρ), κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο πολύ ψιλό
  • πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή λιωμένη
  • μπαχαρικά (1 κ.σ. κουρκουμά, 1 κ.σ. ξερό methi, 1 κ.σ. πάπρικα, πιπέρι)
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • χυμός λεμονιού

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας:

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές τσίλι:

Μόλις ροδίσει ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ με το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας για χρώμα:

Μετά από λίγο προσθέτουμε το σκληρό τοφού:

Ανακατεύουμε προσπαθώντας να μην σπάσουμε το τοφού (για καθαρά αισθητικούς λόγους), ενώ σοτάρουμε:

Τρίβουμε τις ντομάτες μας και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο:

Ρίχνουμε στο φαγητό μας τη ντομάτα και τον κόλιανδρο:

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας και λίγο αλάτι αν θέλουμε:

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

  2 Σχόλια σε “Ινδικό φαγάκι με τοφού”

  1. Συγχαρητήρια, παιδιά! Και για το μαγείρεμα αλλά και για τη φωτογράφηση!
    Μας ανοίγετε την όρεξη…
    🙂

  2. Υπέροχη φαίνεται! Το methi με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: