Δεκ 292012
 

Για το απλό γλυκάκι μας, που δεν θέλει ψήσιμο, θα χρειαστούμε:

  • 130 γρ. καθαρισμένους χουρμάδες καλής ποιότητας
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 6 κουταλιές κακάο
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • 2 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)
  • μισό κουταλάκι κανέλα
  • 50 γρ καρύδια
  • μια πρέζα αλάτι

Προετοιμασία:


Στύβουμε το χυμό από ένα πορτοκάλι ή όσο χρειάζεται για να έχουμε 100 γρ. χυμό.

Οι χουρμάδες που κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα είναι συνήθως κακής ποιότητας και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται γλυκόζη για να γλυκάνουν. Μπορούμε να βρούμε καλούς χουρμάδες σε (αραβικά) σούπερ μάρκετ στις μεγάλες πόλεις. Σε αραβικά σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε έτοιμη πάστα από χουρμάδες, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μας, ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμη πάστα χουρμάδων:


Ανακατεύουμε καλά τον χυμό με την πάστα των χουρμάδων.

Καθαρίζουμε 2 σπόρους κακουλέ, πετάμε τα φλούδια και κοπανάμε τα αρωματικά μαύρα σποράκια τους:


Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο μας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα:


Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια, αφού τα σπάσουμε στο χέρι.


Πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε σε μπολ με κακάο, για να καλυφθούν. Είμαστε έτοιμοι! Φυλάσσουμε τις τρούφες μας στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσουμε…

  Μια απάντηση σε “Τρούφες με χουρμάδες & καρύδια”

  1. Λείπουν οι υπόλοιποι από το σπίτι και το ‘χεις ρίξει στο μαγείρεμα; 😉

    Η Έλσα η παραπονιάρα, σου λέει α) να τ’ αφήσεις αυτά που ξέρεις και να έρθεις στην Αθήνα να συναντηθούμε σαν ανθρώποι και β) όπως θα έρχεσαι, φέρε και μερικές τρούφες! 😛

    Μιάμ! Δεν ειδοποιάς βρε, ότι θα βάλεις συνταγή, να έχουμε φροντίσει να έχουμε τα υλικά; Τώρα μας τρέχουν τα σάλια και πού να βρούμε χουρμάδες;

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: