Απρ 012015
 

Για μια εύκολη πίτα, η οποία μπορεί να φτιαχτεί με όλων των ειδών τα λαχανικά, θα χρειαστούμε:

  • μισό κιλό καλαμποκάλευρο
  • μισό έως ενάμισι κιλό λαχανικά της αρεσκείας μας (πχ πράσα, τσουκνίδες, σπανάκι, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια), είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό.
  • ανθρακούχο νερό 500ml
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • προαιρετικά, μυρωδικά της αρεσκείας μας (πχ δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος) και μπαχαρικά

Να σημειώσουμε ότι κάποια λαχανικά που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να τσιγαριστούν (πχ πράσα, μελιτζάνες), ενώ άλλα μπαίνουν στο μείγμα μας ωμά (πχ σπανάκι, τσουκνίδες). Εγώ χρησιμοποίησα πράσα και τσουκνίδες.

Έκοψα και τσιγάρισα τα πράσα, ενώ άφησα τις τσουκνίδες ωμές.

Ετοιμάζουμε την πίτα, ανακατεύοντας το καλαμποκάλευρο με τη σόδα.

Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ταψί (35cm x 35cm). Αν μας αρέσει προσθέτουμε και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για τουλάχιστον 40 λεπτά. Και ιδού το αποτέλεσμα!

Καλή σας όρεξη!

 

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: