Νοέ 012011
 

Ένα απλό και απολαυστικό γλυκό είναι η μους σοκολάτας. Πιο εύκολο δεν γίνεται!

Χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό silken τοφού
  • 250 γρ.  κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • προαιρετικά ένας λοβός βανίλιας
Στραγγίζουμε το όφου μας και ετοιμάζουμε το μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτας μας. Τοποθετούμε ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει:
 
 
 
Ανακατεύουμε διαρκώς για να μην καεί η σοκολάτα μας:
 
 
Ρίχνουμε τα σπόρια απ’ το λοβό της βανίλιας στο τοφού μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύομε για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας:

 
 
Το τελικό μας μείγμα είναι γυαλιστερό και έτοιμο για να μπει στο ψυγείο:
 
 
Αφού κρυώσει για τα καλά μετά από ένα δίωρο στο ψυγείο, μπορούμε να σερβίρουμε επιτέλους τη μους μας!
 

Απαντήστε

Αρέσει σε %d bloggers: